Isolatie

Spouwisolatie:
Heeft u een huis van voor 1972? Dan is dit huis tijdens de bouw waarschijnlijk niet voorzien van spouwisolatie. Door op vakkundige wijze de spouw te isoleren wordt uw huis veel behaaglijker en spaart u direct energie. Zelfs zoveel dat u de kosten van de isolatie binnen drie tot vijf jaar heeft terugverdiend.

Kan dit zomaar bij ieder huis?
Nee, helaas niet.

Om te kijken of dit bij u mogelijk is, zal onze adviseur eerst met een endoscoop moeten kijken of de spouw schoon genoeg is om te isoleren. Is dit niet het geval, dan loopt u de kans op vochtproblemen door koudebruggen. Wat dit is legt onze adviseur u haarfijn uit tijdens het adviesgesprek.

Het aanbrengen van spouwisolatie is vrij simpel. Door de uitvoerders wordt in een vastgelegd patroon ongeveer elke meter, een gaatje geboord n de hoek van de voeg. Via deze gaten wordt het isolatiemateriaal in de spouw geblazen en het gaatje wordt netjes dichtgemaakt met cement op kleur van de bestaande voeg. U zult er na een klein tijdje niets meer van zien en kunt genieten van een lekkere warme woning en een langzamer lopende gasmeter. Waarschijnlijk zult u zelfs gaan ervaren dat het geluid van buiten ook wat minder hard binnenkomt, omdat ook het geluid wat gedempt wordt.

Vloerisolatie:
Heeft u last van koude voeten? Of optrekkend vocht uit de kruipruimte? Dan is vloerisolatie wellicht de perfecte oplossing. Door de kruipruimte te isoleren voelt de vloer veel minder koud aan (en als u geen koude voeten heeft, voelt u zich veel prettiger) en voorkomt u vochtproblemen. Wij maken bij het aanbrengen van vloerisolatie onderscheid tussen twee methoden. Isolatie aan de onderkant van de vloer. Of het nu een houten- of een betonnen vloer is: indien de kruipruimte minstens vijftig centimeter diep is, kunnen wij de onderkant voorzien van een goede laag PUR-schuim. PUR-schuim is nog steeds één van de meest betrouwbare betere vormen van isoleren van een vloer. Mocht de kruipruimte niet diep genoeg zijn om PUR-schuim aan te brengen, of u heeft heel veel last van vocht in de kruipruimte, dan is een bodembedekker een hele goede methode. Als bodembedekker werden vroeger veelal schelpen gebruikt, maar tegenwoordig gebruiken wij Drowa-chips (uit de verpakkingsindustrie) of EPS-parels (zoals ook in de spouwmuur gebruikt wordt).

Denkt u er wel om dat isoleren en ventileren hand in hand gaan? Als u uw huis gaat isoleren, gaat u het ventilatiegedrag van uw woning drastisch veranderen. Wellicht zult u daarom ook zelf bewuster moeten omgaan met ventilatie. Onze adviseur zal dit altijd met u bespreken tijdens het adviesgesprek.

Wilt u meer weten over isolatiemogelijkheden van uw woning? Laat dan hier rechts uw gegevens achter, zodat onze adviseur contact met u op kan nemen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Schuiven naar boven